Site Overlay

Sikrer kælderen mod oversvømmelse 

Danmark er et af de lande i verden, hvor der falder mest regnvand. Flere gange om året flyder Danmark over med vand, kældre oversvømmes og huse overbelastes. Det ses, at kæmpe boligområder står under vand. De mange oversvømmelser gør, at kloaknettet overbelastes. Der er flere forskellige ting, du kan gøre, for at undgå dette. Læs med herunder og find ud af hvordan du sikrer kælderen mod oversvømmelse.

Få installeret gulvafløb

En af de måder hvorpå du kan undgå oversvømmelse af dit hjem i regnsæsonen, er ved at få installeret gulvafløb. Du kan eksempelvis få installeret gulvafløb med en højvandslukker på kloakrøret. Højvandslukkeren kan samle alt vandet fra gulvafløbet, og fungerer som en sluse, der åbner, når spildvandet fylder din kloak op og løber ud fra din bolig. Får du installeret gulvafløbet med højvandslukkeren i dit hjem, skal du være opmærksom på, at dette altid skal installeres og opsættes af en fagmand, som har styr på processen. Find en god og faglig vvs ‘er ved at undersøge Kloakmester Amager.

Få installeret en pumpebrønd

En anden måde hvorpå du kan føre overskudsvand fra dit hjem, er ved at få installeret en pumpebrønd. En pumpebrønd installeres i kælderen, udenfor hjemmet eller andre praktiske steder. Det vigtigste er, at afløbet ligger lavere end i det offentlige kloaknet. Skulle der forekomme et skybrud, hvor kloaknettet                       overbelastes, vil pumpebrønden have en forebyggende effekt. Pumpebrønden vil pumpe det resterende vand væk fra udsatte installationer, og dermed vil den beskytte mod fremtidige oversvømmelser i dit hjem. Alt efter hvilken pumpebrønd du vælger, vil den kunne rumme en helt del vand ad gangen. Dette betyder, at hvis der ikke er plads til i det offentlige kloaksystem efter en byge eller en oversvømmelse, vil vandet først blive overført til brønden og herefter ud i kloaksystemet, når der igen er plads til det. Desuden er en af fordelene, at pumpebrønden er konstrueret til at beholde vandet og ikke pumpe det tilbage ind i hjemmet.

Før vand væk fra huset

Er du så uheldig, at terrænet mod dit hus skråner, og vandet fra din bolig derfor ikke selv kan løbe ud, kan det være en rigtigt god ide at investere i en udendørs afløbsrende. Dette kaldes og et linjedræn. Et linjedræn kan bruges til at fjerne vand fra eksempelvis kælderskakter, garager, terrasse områder og indkørsler. Er denne løsning ikke noget for dig, kan du desuden vælge at boligen tør med grundmursplader som fugtspærrer. Disse grundmursplader sikrer, at der ikke kan trække vand og fugt ind i boligen, men i stedet let kan komme ud af boligen. Grundmurspladerne kan placeres på vægge af beton – herunder eksempelvis kældervægge.

Nu er du klar til at sikre din kælder mod oversvømmelse!

 

 

Copyright © 2024 Tømrer I's tips og tanker. All Rights Reserved. | Chique Construction by Catch Themes