Site Overlay

Guide: sådan skifter du dæk på bilen

Du får formentlig skiftet dæk hvert halve år, når årstiden skifter, og du skal have byttet rundt på sommer- og vinterdækkene. Ofte betaler man andre for at gøre det, men at skifte dæk er noget, man sagtens kan gøre selv. Hvis du gerne vil have nogle råd omkring, hvordan man selv skifter dæk, kan du læse videre her.

 

Find det rette udstyr

For at skifte dæk på din bil kræver det, at du har lidt udstyr. Først og fremmest skal du bruge en donkraft, så du har mulighed for at løfte bilen den nødvendige højde, for at du kan skifte dæk. Du skal naturligvis også have et sæt dæk at skifte med, og sidst men ikke mindst har du brug for en hjulnøgle.

 

Det kan være svært at vide, hvornår hjulene er spændt, som de skal. Hvis du gerne vil være sikker på, at du har den rigtige tilspænding, kan du investere i en momentnøgle. Med den kan du altid sikre dig, at dækkene sidder som de skal.

 

En momentnøgle er et godt værktøj at have ved hånden, hvis du er gør-det-selv-typen. Momentnøglen er derfor en god investering, for du kan bruge den til meget mere end bare at tjekke tilspændingen på dine dæk.

 

Derfor er vinterdæk vigtige

Det kan ske for alle, at frost og kulde pludselig melder sig, inden man når at skifte dæk. Det er vigtigt, at du får skiftet til vinterdæk i god tid, og hvis vinteren skulle komme bag på dig, er det vigtigt at du får det gjort hurtigst muligt. Vinterdæk har et anderledes og dybere dækmønster, som sikrer dig et bedre greb på vejen, når der er glat. Vinterdæk er derfor vigtig for din egen og andre bilisters sikkerhed.

 

Bed om hjælp hvis du er i tvivl

Hvis man aldrig har skiftet dæk før, kan det være svært at vide, hvordan man gør. Man bliver nemt i tvivl, om man gør det rigtigt, hvilket er ret vigtigt. Hvis du strammer hjulene for meget risikerer du at ødelægge fælgene, og hvis du ikke strammer dem nok, risikerer du, at hjulene kan falde af, mens du kører. Begge tilfælde vil man gerne undgå, så hvis du er i tvivl, om du gør det rigtigt, er det bedre at spørge om hjælp end at risikere noget.

 

Det kan være, at du kender én, som har godt styr på biler, og som er vant til at skifte dæk. Hvis det ikke er tilfældet, kan du altid få en mekaniker til at tjekke for dig.

Copyright © 2024 Tømrer I's tips og tanker. All Rights Reserved. | Chique Construction by Catch Themes