Site Overlay

Fleksibelt kabeltræk

Hvis der er noget der kan få en bolig til at se rodet og ufærdig ud, så er det løse kabler, ledninger og grimme elinstallationer.

Heldigvis kommer der flere og flere løsninger til at undgå dette scenarie.

Udover det ser grimt og rodet ud så kan det også irritere under rengøringen og generelt i dagligdagen hvor det f.eks. også kan udgøre en sikkerhedsrisiko hvis du har små børn i hjemmet.

 

En god løsning er at føre dine kabler gennem væg eller loft ved at bruge flexrør, og så lave nogle pæne udgange ved f.eks. lampeudtag osv.

Overvej om du skal have professionel hjælp

I nogle tilfælde kan du godt selv lægge flexrør ind og lave kabeltræk. Det gælder hvis det ikke er til nye installationer. Dvs. hvis du f.eks. vil føre kablet fra routeren og ind i en pc i et andet rum, eller hvis du f.eks. ønsker at lægge dit HDMI stik ind i væggen.

Er du i tvivl, har du ikke værktøjet osv. så bør du altid overveje at rådføre dig med en autoriseret el-installatør inden du går i gang.

Du må f.eks. heller ikke føre kabler til tv’et sammen med installationskabler i det samme flexrør, så husk at sætte dig ind i reglerne, og gør evt. brug af sikkerhedsstyrelsens hjemmeside for el-arbejde i hjemmet.

Vælg flexrør i den rigtige størrelse

Du kan godt føre flere kabler igennem et flexrør, men uanset om du kun vil føre et eller flere kabler igennem, så skal du huske at vælge den rigtige størrelse, hvis der ikke er god plads i dit flexrør, så bliver det nemlig så godt som umuligt at få kablet ført igennem.

Der er også forskel på kvaliteten af flexrør, nogle af de billigste du kan få er næsten umulige at få kabler igennem, så lad være med at gå på kompromis med kvaliteten hvis du vil have et nemt og fleksibelt kabeltræk.

Husk at føre træksnor

Nogle flexrør kommer med træksnor, men hvis det ikke skulle være der, så kan du heldigvis selv lave det. Du binder blot et par perler fast i enden af en snor og bruger støvsugeren til at suge det ud i den anden ende, og så har du træksnor.

Det er dog en kæmpe fordel for dig når du trækker kabler, at huske også at trække en ny snor med ind, så du har den hvis du skal have ført flere kabler på et senere tidspunkt.

 

Husk den pæne afslutning

Når du nu har gjort dig umage med at lave fleksibel og skjult kabelføring med flexrør så er det mindst lige så vigtigt at du husker at lave en pæn afslutning så det hårde arbejde ikke er spildt.

Det æstetiske i et hjem ligger jo ofte i detaljerne.

Copyright © 2024 Tømrer I's tips og tanker. All Rights Reserved. | Chique Construction by Catch Themes