Site Overlay

Beskyt dine el installationer

Strøm i hjemmet er selvfølgelig en nødvendighed, og i mange tilfælde er der også brug for diverse strømudtag osv. uden for boligen. Det er vigtigt at du ved hvilket el-arbejde du selv må udføre, og hvad du ikke selv må.

Er du i tvivl kan du altid finde vejledning på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, eller spørge en autoriseret elinstallatør.

Det er en god ide at beskytte el installationer med kapsling til el komponenter i form af f.eks. en montageboks, men hvordan finder du dem du skal bruge. Det får du et par råd til her i artiklen

Køb kapsling til el komponenter online

Som så meget andet, så finder du et stort udvalg af kapsling til el komponenter online, men det kan dog være lidt en jungle at finde rundt i, da der er mange producenter og leverandører.

Er du det mindste i tvivl om hvilken kapsling du skal vælge, så kan du altid henvende dig til kundeservice og få rådgivning og vejledning så du er sikker på de gældende sikkerheds kriterier overholdes.

Dette skal du gå efter

Udover at have beskyttende og sikkerhedsmæssige effekter, så har kapsling af elkomponenter også ofte et visuelt formål, nemlig at der er pænt lukket af og det ser ordentligt ud.

 

Det er selvfølgelig derfor naturligt at gå efter et flot design når du skal vælge kapsling til el komponenter, men der er altså også andre ting du med fordel bør kigge efter.:

 

  • Skal det være af plast eller metal – afgørende for holdbarheden ifht. omgivelserne
  • Skal den sidde indendørs eller udendørs?
  • Hvilken størrelse har du brug for?
  • Skal den være vandtæt? – her skal du kigge efter IP klassificeringen
  • Skal den have brandklassificering, eller kunne modstå stød og slag?

 

Alle disse parametre afgør nemlig hvilke kapslinger du kan vælge imellem af det der er tilgængeligt på markedet.

Copyright © 2024 Tømrer I's tips og tanker. All Rights Reserved. | Chique Construction by Catch Themes