Site Overlay

Få energioptimeret din bolig med en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg

Har du overvejet at gøre noget ved varmeregningen på din bolig?

Få monteret en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg for at energioptimere din bolig. En varmepumpe anvender vedvarende energi til at opvarme boligen med, og den kan give dig en bemærkelsesværdig besparelse på varmeregningen.

En varmepumpe eller en jordvarmepumpe kan være en god løsning for dig, som på nuværende tidspunkt har en varmeløsning, der anvender fossile brændstoffer til at opvarme med. Disse er ikke gode for miljøet, så derfor kan det være en god ide at skifte til en løsning, der i stedet anvender vedvarende energi til opvarmning.

Det kan staten også godt lide. De tilbyder nemlig tilskud, hvis du skifter din nuværende løsning ud med en mere bæredygtig og miljøvenlig opvarmningsløsning, såsom en varmepumpe.

 

Hvad sparer du på varmeregningen?

Det er svært at give et præcist tal på, hvor meget du sparer på din varmeregning, hvis du skifter fra din nuværende løsning til en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Det kommer nemlig an på, hvor meget du bruger på at varme dit hus op på nuværende tidspunkt, samt husets opbygning, plantegning og alder.

Men som udgangspunkt, så vil du kunne forvente at opnå en besparelse på helt op imod 50% af din nuværende opvarmningsløsning på bare få år – uanset hvilken type af varmepumpe, du vælger.

Luft til luft varmepumpen er den billigste at installere, og det er også den, der giver dig den mindste besparelse. Jordvarmepumpen er klart den dyreste at installere i din bolig, men det er også den, der i sidste ende giver dig den største besparelse på varmeregningen.

Når varmepumpen først er installeret i din bolig, så vil jorden eller luften – afhængig af type – levere den største del af energien til varmeudgifterne. Denne energi er ganske gratis og er til stor fordel for miljøet.

 

Få lavet en serviceaftale på din varmepumpe

I Danmark er det lovpligtigt, at man jævnligt får lavet service på sin varmepumpe. Derfor, husk at få lavet en serviceaftale på din varmepumpe efter du har fået den installeret i dit hjem.

Serviceaftalen indebærer, at du én gang årligt får besøg af en certificeret tekniker, der kommer for at lave en funktionstest på varmepumpen, Derudover sørger han også for at rense den, samt kontrollere at alt virker som det skal på pumpen. Det er din garanti for, at din varmeløsning aldrig går ned eller går i stykker.

For de fleste varmepumper, så får du 5 års garanti på dem, hvis du sørger for at få lavet service én gang årligt af en certificeret tekniker.

 

Copyright © 2024 Tømrer I's tips og tanker. All Rights Reserved. | Chique Construction by Catch Themes