Site Overlay

Det skal du huske, før du lægger gulv

Står du lige nu og skal lægge et lækkert, nyt gulv i din bolig? Så er der flere forskellige ting, du skal huske, før du overhovedet kan påbegynde din gulvlægningsproces. Vil du vide mere om gulvlægning? Så læs med herunder, hvor du får en liste med alt det, du skal huske, før du lægger gulv.

Jævn gulvlægning er kilden til et flot gulv

Måske har du selv prøvet at være i en bolig, hvor det er helt tydeligt at gulvlæggeren har haft travlt. Du kan især genkende dårlig gulvlægning på ujævnt undergulv. Er du forhastet med din gulvlægning, vil du hurtigt opdage, at du har et ujævnt undergulv. Ønsker du at undgå ujævnt undergulv, er det vigtigt, at du husker at slibe og spartle de ujævne steder til. Nøjagtighed er altafgørende, hvis man ønsker et flot gulv!

Vælg det rette underlag

For at du kan opnå en flot og gennemført gulvlægning, er det vigtigt, at du vælger det rette gulvunderlag. Bygger du eksempelvis en splinterny bolig, hvor underlaget primært er beton, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det er lovpligtigt, at underlaget har et fugtspærrende lag. Der findes en række forskellige underlag, som alle har fordele og ulemper, og det er derfor vigtigt, at man overvejer de forskellige muligheder, før du tager et endeligt valg.

Invester i et ordentligt gulvjern

Der er ingen tvivl om, at et solidt gulvjern er uhyre vigtigt, når du skal lægge gulv. Selvom mange tror, at et flot og elegant gulv sagtens kan lægges med håndkræft, er dette langt fra altid tilfældet. Et ordentligt gulvjern gør det nemlig let for dig som gulvlægger at lægge brædder, samtidig med at det sikrer, at samlingerne i brædderne bliver helt tætte og lige. Selvom det kan være en smule dyrt, er det alle pengene værd at investere i et ordentligt gulvjern, hvis man ønsker at lægge et flot gulv.

Rengøring, rengøring og mere rengøring

Du tror det måske ikke, men rengøring er en stor del af gulvlægningsprocessen. Når du er klar til at lægge dit gulv på underlaget, er det vigtigt, at der ikke er større klatter eller snavs, da dette kan gøre gulvet ujævnt og grimt. Diverse store klasser og pletter kan som oftest blot skrabes af med en spartel. Når du har skrabet klatter og snavs af underlaget, er det vigtigt, at du fejer for rester af overskudsnavs. Rengøring er vigtigere, end du tror, når det kommer til gulvlægning.

Lav nøjagtige mål

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det absolut vigtigt, at du laver de nøjagtige mål. Dette betyder altså, at øjemål ikke er en mulighed! Find målebåndet frem, og mål til nøjagtighed – især i skarpe hjørner og kanter. Laver du ikke nøjagtige mål, kan du ende med grimme og ulige gulve i din bolig. Du kan med fordel alliere dig med en professionel gulvlægger, hvis du ønsker et flot og stilrent gulv.

Nu er du 100 procent klar til at foretage en succesfuld gulvlægning! Held og lykke med projektet.

Copyright © 2024 Tømrer I's tips og tanker. All Rights Reserved. | Chique Construction by Catch Themes