Site Overlay

Pas på dit hus og træværk

Er du i gang med at istandsætte dit hus? Du har måske købt et ældre hus med massere af potentiale og glæder dig til at sætte det i stand og gøre det til dit drømmehjem? Der er sikkert mange ting som skal gøres, men en ting du måske ikke har forholdt dig til, er om der allerede er små beboere i hjemmet? Det er der nemlig særlig stor risiko for, hvis du er flyttet ind i et ældre hus. Og det er ikke beboere, du ønsker skal bo der sammen med dig.

En ikke så sjov fætter

Vi har allesammen set en form for tegneserie, hvor termitter spiser huse på få sekunder, og syntes at det var sjovt. Og de fleste af os har tænkt, godt vi ikke har termitter i Danmark. Men desværre er vores træværk stadig udsatte for hærværk af små kryb. Det er ikke sikkert, du har hørt om borebiller, men det er, ligesom termitter, små dyr, som lever af at spise sig igennem træværk. Men ligesom med termitter, så kan de bekæmpes. Skal du bruge borebille bekæmpelse? De små biller lægger mellem 20 til 60 æg, hver gang de formere sig. Samtidig elsker de fugtige steder. Og det er nok ikke dem, du gerne vil dele et bad med.

Ældre huse er en buffet for borebiller

Hvis du bor i et ældre hus, er der en stor chance for, at huset på et tidspunkt har været udsat for borebille angreb. Borebiller lægger æg i karme og træværk, og efter nogle uger, er en ny generation af borebiller klar til at indtage huset og sætte endnu flere borebiller i verden til at langsomt spise dit træværk. Og det ønsker vi selvfølgelig ikke i vores hus. Derfor kan det være at du har brug for borebiller bekæmpelse.

Handl hurtigt

Hvis du allerede har fundet borebillerne, er det vigtigt at gøre noget med det samme. Jo hurtigere der gøres noget, jo bedre er chancen for, at dit træværk ikke tager for meget skade, og at borebillerne ikke formere sig for meget, så de bliver alt for svære at komme af med. Borebiller er nemlig ikke kræsne, når det kommer til deres valg af mad. Faktisk så trives de i de fleste former for træ. Da det er larverne som laver mest skade på træværket, er det vigtigt at gribe ind, før problemet vokser sig for stort.

Copyright © 2024 Tømrer I's tips og tanker. All Rights Reserved. | Chique Construction by Catch Themes