Site Overlay

Hvad er en træbåndsav?

En træbåndsav er en fantastisk maskine til at både store og små skæreopgaver, så det er en maskine som tilegner sig både professionelle og gør-det-selv arbejdsopgaver. Træbåndsave bruges ofte til at skære brædder, tømmer, planker m.m. lige over, men er også egnet til parallel- eller kurveskæringer. Det er med andre ord en utroligt alsidig maskine, der har sin plads, hvad end det er til opgaver i hjemmet eller ved industrielle virksomheder.
Den mest hyppige model man kan finde, når det drejer som om specifikt træbåndsave, vil være en lodret model. Det skyldes ganske enkelt at det er den mest optimale model.

Hvilken træbåndsav passer til mit behov?

Generelt set, så er markedet af båndsave til træ stort, og det kan være svært at navigere rundt i de mange forskellige modeller. Derfor er det vigtigt for dig, at du vælger en træbåndsav der passer til netop dit behov. Dertil er der mange faktorer som man skal være opmærksom på, men først og fremmest skal man vurdere ud fra egne evner i forhold til, hvor funktionel, brugervenlig og pålidelig en træbåndsav man skal bruge.

Pris, stabilitet og dertil kvalitet af slutprodukt går oftest hånd i hånd, når det gælder maskiner af træbåndsav kaliber. Har man et behov for at kvaliteten af sine skærende opgaver er et stykke over standard, så er stabiliteten noget man ikke skal gå ned på i sit valg af træbåndsav.
Stationære træbåndsave er typisk den mere stabile variant, hvor træbundsave til bordpladen er mere egnet hjemme værkstedet og gør-det-selv.

Træbåndsave varierer også altid i båndbredde, skærebredde og klippehøjde. Her er det igen dine behov der dikterer, hvad du burde købe.

Køb ekstra savklinger

Uanset hvilken træbåndsav du ender med at købe, så er et godt råd altid at få købt en ekstra savklinge eller to. Det er der to gode grunde til:

  1. Savklingen tilhørende en ny træbåndsav besidder kun én bredde, hvorfor man burde investere i en ekstra, så man er mere fleksibel i de muligheder man har. Det er fornuftigt at have en klinge til f.eks. store planker og en anden klinge til mindre emner, hvor man skal skære rundt.2
  2. Supplerende savklinger er typisk af bedre kvalitet end de klinger som måtte sidde på en ny træbåndsav.
Copyright © 2024 Tømrer I's tips og tanker. All Rights Reserved. | Chique Construction by Catch Themes