Site Overlay

Hvad du skal vide, inden du begynder at lægge nyt gulv

Er dine gamle gulve begyndt at knirke, eller har de bare set bedre dage? Så kan det være, at det er ved at være tiden til montering af nye gulve. Måske behøver du slet ikke helt nye gulve, men kan nøjes med at renovere dine eksisterende gulve. Vi har her samlet en række tips til dig, som tør kaste sig ud i gulvmontering eller gulvrenovering på egen hånd. Derved undgår du nemlig de største faldgruber.

 

Renovering eller montering af gulv?

Er du i tvivl om, hvorvidt det er tilstrækkeligt med en renovering af dine nuværende gulve, eller om det er nødvendigt at investere i et helt nyt gulv? Så er det god idé at rådføre dig med en fagmand, inden du kaster dig ud i dit gør-det-selv-projekt. En specialist indenfor området er JanByg snedker og tømrer. De er eksperter når det kommer til montering og renovering af gulve i Randers, Viborg, Hobro og Aars. Når du har fundet ud af, om det er det ene eller andet, som passer til dit hjem, så er du klar til næste skridt i processen.

 

 

Montering af nyt gulv

Med det udvalg der efterhånden er kommet mht. klik-gulve, så er det blevet meget mere tilforladeligt selv at lægge sit trægulv. Det ser så nemt ud, når man ser fagfolk klikke gulvbrædderne sammen. Der er dog nogle ting, som man ikke må glemme i gulvlægningsprocessen, hvis man da ønsker at få flotte gulve, der ikke knirker.

 

  1. Først og fremmest skal dit undergulv være helt jævn. Undergulvet er essentielt, når du skal montere nyt gulv. Er dit undergulv ikke tip top, så risikerer du nemlig, at det begynder at knirke efter kort tid. Undergulvet må højst variere et par millimeter, ellers har du balladen.
  2. Sørg for at undergulvet er helt tørt. Oplever du, at dit undergulv er bare det mindste fugtigt, når du skal til at lægge gulvet, så stop med det samme. Få fat i en affugter inden du fortsætter, så du er helt sikker på at undergulvet er tørret ud.
  3. Når du lægger nyt gulv, så skal du være sikker på, at der mindst 0,5-1 cm luft ud til væggen og radiatoren. Træ har det nemlig med at udvide sig i forhold til luftfugtigheden i rummet. Har du ikke denne sikkerhedsmargin, så risikerer du, at gulvet bliver ujævn.
  4. Det sidste tip er, at du et par dage inden gulvet skal lægges placere dine gulvbrædder i rummet. Dermed vænner brædderne sig til temperaturen i rummet inden, at du begynder at arbejde med dem.

 

 

Brug for hjælp til gulvrenovering eller gulvmontering?

Beslutter du dig på et tidspunkt i processen, at du ikke selv kan løfte opgaven, så står JanByg snedker og tømrer klar til at hjælpe dig. De har stor erfaring i alt gulvarbejde – ligemeget om det gulvrenovering eller montering af helt nye gulve. Læs nærmere på deres hjemmeside: https://janbyg.dk/ og få et uforpligtende tjek eller tilbud på dit næste bygge- og renoveringsprojekt.

Copyright © 2024 Tømrer I's tips og tanker. All Rights Reserved. | Chique Construction by Catch Themes